O knjizi:
Bez obzira jeste li student koji rješava matematičke ili neke druge probleme ili se upuštate u promjenu u karijeri koja zahtijeva višu razinu matematičke kompetencije, “A Mind for Numbers” nudi alate koji su vam potrebni da biste bolje shvatili ovo komplicirano, ali neizbježno polje. Profesorica inženjerstva Barbara Oakley iz prve ruke zna kakav je osjećaj boriti se s matematikom. Kad je vidjela kako nedostatak matematičkog i tehničkog znanja ozbiljno ograničava mogućnosti – i za uspon u karijeri – vratila se u školu s novootkrivenom odlučnošću da preoblikuje svoj mozak u svladavanje samih predmeta koji su joj zadali toliku nevolju tijekom cijelog života.

U knjizi “Mind for Numbers”, dr. Oakley nam otkriva tajne učinkovitog učenja matematike i znanosti – tajne koje čak i predani i uspješni studenti priželjkuju da saznaju ranije. Suprotno uvriježenom mišljenju, matematika zahtijeva kreativno, ali i analitičko razmišljanje. Većina ljudi misli da postoji samo jedan način da se problem riješi, a zapravo postoje često različita rješenja – samo trebate dozu kreativnosti. Primjerice, postoji više od tristo različitih dokaza Pitagorinog teorema. Ukratko, proučavanje problema laserski fokusirano dok ne dođete do rješenja nije učinkovit način učenja matematike. Umjesto toga, to uključuje odvajanje vremena od problema i dopuštanje opuštenijem i kreativnijem dijelu mozga da preuzme rješavanje. Um za brojeve pokazuje nam da svi imamo ono što je potrebno da bismo uspjeli u matematici, a njegovo učenje nije toliko bolno kako bi neki mogli pomisliti!

O autoru:
Barbara Oakley profesorica je inženjerstva na Sveučilištu Oakland u Rochesteru u Michiganu. Za svoje je predavanje primila mnoge nagrade, uključujući i priželjkivanu nagradu Nacionalne znanstvene zaklade New Century Scholar Award.

Knjigu možete preuzeti ovdje: https://goo.gl/rLUHLC